ازدواج یک ارتباط موثر دوطرفه است که برای ایجاد و حفظ آن، هردو طرف باید تلاش کنند. این تلاش مستلزم پیش زمینه هایی ست که باید قبل از ازدواج حاصل شود. مهمترین این پیش زمینه ها، کسب آگاهی و مهارت زندگی ست.
ما در این مقاله قصد داریم تا ” آنچه یک دختر باید قبل از ازدواج بداند ” را با شما مورد بررسی قرار دهیم. با ما همراه باشید.
۷ مهارتی که یک دختر باید قبل از ازدواج آنها را پرورش دهد
همانطور که در ابتدای متن اشاره کردیم؛ ازدواج یک مسئولیت دو طرفه بوده و موفقیت در آن مستلزم یک تلاش دوجانبه است. در این سفر زیبا و مسیر لذت بخش، مجموعه ای از مهارتها موردنیاز است که باید هردو جنس آنها را فراگیرند. با اینحال ما به طور خاص در این بخش راجع به دخترخانم ها صحبت میکنیم. چراکه نقش زن در زندگی زناشویی، بی نهایت راهبردی و مهم است.
جوانی که تصمیم به تشکیل خانواده میگیرد؛ باید خود را نسبت به این مسئولیت آگاه کرده و برای آن از هر نظر آماده باشد. البته وجود این مهارتها در تمام طول زندگی یک فرد، امری ضروریست. با اینحال اهمیت آن در زندگی مشترک، بسیار بیشتر است.
۱.مهارت شناخت خویشتن
قبل از شروع هر رابطه ای با یک فرد دیگر، باید در مورد خودمان و ارتباط با خویشتن تفکر کنیم. شاید بتوان گفت که این مهارت، پایه تمام مهارت های بعدی ست. شما ابتدا باید بدانید که چه کسی هستید، چه ویژگی هایی دارید، از زنذگی چه میخواهید، نقاط ضعف و نقاط قدرتتان چیست، چه استعدادهایی دارید و… سپس به دنبال آرمان ها و معیارهایتان در فرد مقابل بگردید.
ازدواج یک برنامه ریزی مشترک طبق یک هدف مشترک است. اگر شما نسبت به اهداف خود آگاهی نداشته باشید؛ قادر نیستید که این برنامه را درست و موفق پیش ببرید. چه بسا در نقطه ای از زندگی به جایی برسید که متوجه شوید اصلا اهدافتان با یکدیگر همخوانی ندارد و مناسب این زندگی نیستید. بنابراین خودشناسی در مقدمه هر مهارتا دیگری قرار میگیرد.
با کسب مهارت شناختن خویشتن میتوانید امیدوار باشید که همسرتان را به درستی انتخاب کرده و ازدواج خوبی خواهید داشت.
۲.مهارت داشتن اراده و قدرت تصمیم گیری
یکی دیگر از مهارت های ضروری در امر ازدواج؛ اطمینان از وجود اراده قوی و قدرت تصمیم گیری ست. خود ازدواج با یک تصمیم گیری بزرگ یعنی انتخاب همسر آغاز میشود. بنابراین افراد باید بتوانند این توانایی را کسب کرده و در خود پرورش دهند.
البته منظور ما از قدرت تصمیم گیری و اراده قطعا یک تصمیم خودخواهانه نیست. تصمیم گیری دارای تفکر، سه حرکت دارد. حرکت اول آن، اهمیت قائل شدن فرد به نظر خویشتن و طراحی یک برنامه اصولی ست. حرکت دوم جویا شدن نظر افراد نزدیک از جمله پدر و مادر است. حرکت سوم نیز مربوط به زمانی ست که فرد نظر افراد دیگر را نیز جویا شده و کارشناسی میکند. بعد از آن به یک جمع بندی مشخص رسیده و به تصمیم خود عمل می نماید.
-
مهارت عشق ورزی و پذیرش صمیمیت
عشق ورزی و صمیمیت یک ظرفیت است که در انسانهای سالم که دارای سلامت بلوغ عاطفی هستند؛ وجود دارد. این ظرفیت باید قبل از رابطه عاطفی وجود داشته باشد؛ در غیر این صورت میتواند آسیب های جدی را به رابطه و طرفین وارد کند.
دادگاه های خانواده پر از افرادی ست که از وضعیت مالی خوبی برخوردارند، تحصیلات دانشگاهی دارند و همه چیز بلدند الا مهارت ابراز صمیمیت! همان عنصر مهمی که میتواند سلامت افراد را در ازدواج تضمین کند.
ضعف افراد در این مهارت به شکست های عاطفی ، خیانت و طلاق منجر میشود.
-
مهارت ایجاد یک ارتباط موثر
مهارت های ارتباطی به جهت نقشی که در هماهنگی زوجین، احساس آرامش و میزان رضایتمندی افراد دارد؛ بسیار اهمیت دارد. منظور ما از مهارت های ارتباطی؛ توانایی افراد در پذیرش، مکالمه موثر، خوب شنیدن و تحلیل کردن است.
دخترها باید با تفاوت های شناختی خود با جنس مخالف آشنا شده و بتوانند این تفاوت ها را به درستی درک کرده و طبق آن ارتباط بگیرند. این مسئله در مورد پسرها نیز صدق میکند. مثلا آقایی که بداند همسرش چقدر مشتاق صحبت کردن و توجه اوست؛ هیچ گاه این توجه و ارتباط را دریغ نکرده و از این ارتباط خسته نمیشود.
۵.مهارت مدیریت اختلافات
هر رابطه ای میتواند شاهد تفاوت ها، اختلافات و جروبحث هایی باشد. بروز این چنین رخدادهایی کاملا طبیعی ست. مسئله ای که در این موضوع حائز اهمیت است؛ توانایی مدیریت این اختلافات است. افراد در رابطه باید بتوانند سوتفاهمات را تشخیص داده و مسائل را به درستی مدیریت کنند. به گونه ای که یک اختلاف نتواند منجر به درگیری های شدید و جدایی های غیر منطقی شود. برای این منظور لازم است قبل از ازدواج این مهارت را بیاموزید تا بتوانید احساسات و نقطه نظرات طرف مقابل را درک کرده و نست به آن واکنشی صحیح داشته باشید.
۶.مهارت انعطاف پذیری
به نوع ارتباطتان با خانواده خود نگاه کنید. تا چه اندازه صمیمی هستید؟ چقدر میتوانید در برابر مصالح خانوادگی کوتاه بیایید؟ تا کجا بخاطر والدین خود کاری را انجام میدهید که دوست ندارید؟
پاسخ این سوالات میتواند به شما کمک کند تا متوجه شوید که چقدر انعطاف پذیرید و برای شروع زندگی مشترک مناسب هستید.
ازدواج موفق ازدواجی ست که در آن بتوانید از منیت خود بکاهید و صلاحدید جمعی را به نظر شخصی خود ترجیح دهید. در زندگی ممکن است شرایطی پیش بیاید که طبق خواسته شما نیست و باید در این شرایط توانایی گذشت کردن و رضایت از خواسته دیگری را داشته باشید.
۷.مهارت مدیریت زمان
در ازدواج موقعیت های مختلفی وجود دارد. اگر قصد ادامه تحصیل دارید و یا شاغل هستید؛ باید نسبت به کسب مهارت مدیریت زمان آگاه باشید. البته که این مهارت در تمام موقعیت ها برای شما راهگشا خواهد بود.
اگر بتوانید برنامه ای روزانه، هفتگی و حتی بلندمدت تنظیم کنید؛ وقت و انرژی خود را مدیریت کرده و دیگر با استرس انجام نشدن کارها مواجه نمی شوید.
این برنامه ریزی به شما کمک می کند تا حداکثر بازدهی ممکن را داشته باشید، به اهدافتان برسید و برای تفریحاتتان زمان کافی اختصاص دهید.
با نصب اپلیکیشن حامی لاین از روانشناسان مجرب مشاوره قبل از ازدواج دریافت کنید. |