آیا مشاوره پیش از ازدواج ضروری است؟
در ابتدای آشنایی قبل از ازدواج خیلی از نکات مهم برای شروع یک زندگی مشترک نادیده گرفته میشود، به همین دلیل با گذشت سالها، مشکلات و اختلافات زیادی بین زوجین به وجود میآید. مشاوره قبل از ازدواج مانند واکسنی برای پیشگیری از طلاق محسوب میشود. ازدواج مهمترین تصمیم در زندگی هر فرد است، پس برای تصمیم گیری و کسب مهارتهای لازم نیاز به آموزش دارید. باید بدانید که همسر آیندهتان در خانوادهای با افکار، فرهنگ، علائق و تربیتی کاملا متفاوت از شما بزرگ شده است؛ خواه ناخواه بسیاری از معیارها و علایق زندگی او با شما متفاوت میباشد؛ پس باید بیاموزید که چگونه با وجود این تفاوتها یک زندگی مشترک موفق بسازید. مشاوره ازدواج مطمئن ترین روش برای رسیدن به یک زندگی موفق است.
مشاوره ازدواج میتواند به شما کمک کند تا بتوانید با ترس، انتظارات، خشم و رفتارهای پرخاشگرایانه برخورد صحیحی داشته باشید و آنها را مدیریت کنید. در ادامه مهمترین نکاتی که در مشاوره ازدواج میآموزید نوشته شده است:
جهت مشاوره قبل از ازدواج، اپلیکیشن حامی لاین را نصب کرده و با روانشناسان متخصص و مجرب حوزه ازدواج، تماس اینترنتی یا متنی داشته باشید. |
۱- حساسیت های همسر
هر کسی دارای یک شخصیت است و حساسیتهای خاصی دارد که در هنگام صحبت کردن و یا انجام یک کار در حال نشان دادن آنهاست. شخصیت از دوران کودکی تا بزرگسالی هر کسی در حال شکل گیری است. بنابراین باید بدانید که واکنش هرکسی نسبت به حساسیتها و خطهای قرمز، غیر قابل کنترل است. برای داشتن ازدواج موفق و برقراری ارتباط صحیح با همسر باید از حساسیتهای او آگاه باشید تا باعث تشدید حساسیت همسرتان نگردید.
از جمله مهمترین حساسیتهای افراد می توان به حساسیت به خشم، حساسیت به احترام، حساسیت به ناامیدی، حساسیت به ارزشها، حساسیت به بی کاری، حساسیت به خانواده و… اشاره داشت. این حساسیتها باعث میشوند تا خاطرات گذشته در فرد زنده شوند و حتی ممکن است موجب واکنش احساسی منفی در فرد گردد. شما مسئول این حساسیت منفی نیستید ولی مسلما خاطرات بد سرکوب شده و احساسات همسرتان را باز میگردانید و آنها را برایش زنده میکنید.
۲- حساسیت های خودتان
یکی از موارد مهمی که اکثر زوجین فراموش میکنند توجه به حساسیتهای خودشان است. خطرات بد سرکوب شده در ناخودآگاه که هنگام تحریک شدن برای انسان یادآوری میشوند، بسیار خطرناک هستند. بنابراین باید اول از چیزهایی که شما را آشفته، ناراحت و یا عصبانی میکند آگاه باشید. ممکن است در همسرتان عادات بدی وجود داشته باشد که شما آن را دوست نداشته باشید و خاطرات بد و احساسات منفیتان را تحریک و شما را عصبانی میکند؛ در نتیجه مانع به وجود آمدن ارتباطی صحیح بین شما و همسرتان میگردد.
۳- نحوه برخورد با خشم
معمولا زوجین در زمان برخورد با اختلافات زناشویی دائما یکدیگر را مقصر دانسته و همدیگر را سرزنش میکنند، به طوری که همواره همسرشان را مسئول خراب شدن رابطه و نابودی ازدواجشان میدانند. باید بدانید که سرزش یک نوع عذر و بهانه خود خواهانه است که سبب میشود یک نفر به قیمت ناراحتی و نارضایتی دیگری احساس بهتری داشته باشد. باید بپذیرید که هیچ کس کامل نیست.
باید به جای عیب جویی از نقصها و کمبودهای همسرتان، به طور محبت آمیزی در مورد مسائلی که شما را نارحت و عصبانی میکند، برخورد کنید. به آرامی و با ملایمت رفتار کنید؛ برنده یا بازنده بودن در زمان برقراری ارتباط با همسرتان به هیچ عنوان معیاری صحیحی برای داشتن یک ازدواج موفق نیست. بلکه باید این نکته را درک کنید که نمیتوان با سرزش یک ارتباط موثر برقرار کرد.
۴- مسئولیت پذیری
وقتی به جای انتظار برای تغییر همسرتان، تصمیم به بهبود رفتار خودتان بگیرید، احساس مسئولیت کرده و تغییرات مثبتی در زندگی مشترکان ایجاد میکنید. به مرور زمان متوجه میشوید که دیگر بسیاری از مشکلات گذشته را ندارید و احساس ناامیدی و درماندگی از شما دور شده است.
پویایی و مسئولیت پذیری به شما کمک میکند که به جای تمرکز بر روی نقصها، کمبودها و انتظار کشیدن، زندگی مشترک خود را بهبود بخشید. علاوه بر این باید توجه داشته باشید که وقتی زن یا شوهر تغییر کنند، کل خانواده به سمت تغییر پیش خواهد رفت.
۵- داشتن دیدگاه مثبت
در نهایت باید بدانید که مهم نیست که چقدر از شما انتقاد میشود یا اینکه همسرتان چقدر شما را مسئول خراب شدن رابطهتان میداند. شما باید همواره دیدگاه مثبت و انرژی خود را حفظ کنید. اگر درصدد تلافی کارها و واکنشهای همسرتان برآیید، اذیت خواهید شد و احساس درماندگی به شما دست میدهد.
برای دریافت مشاوره پیش از ازدواج، اپلیکیشن حامی لاین را نصب کرده و با روانشناسان متخصص ازدواج، مشاوره تلفنی یا متنی یا پرسش و پاسخ رایگان داشته باشید. |